Hyvät puitteet ja tutut kisakaverit

Tuomas Kaarkoski
Tyrri2015
Pistoolilajien lisäksi lauantaina kisattiin myös kivääripuolella. Laura Määttänen keskittyy suoritukseensa 300m vakiokivääri -sarjassa.
Tuomas Kaarkoski Tyrri, Kouvola

– Meidän mielestä tämä on Suomen paras ampumaurheilukeskus.

Ensimmäisten reservin ampumestaruuskisojen johtaja Pasi Laari ei turhia kainostellut lauantaina kutsuvierailleen pitämässään puheenvuorossaan kehuessaan Tyrrin ampumakeskusta.

Kilpailun johtajan puheet saivat lauantaina myös vastakaikua Kouvolaan saapuneilta kisaajilta. Kaikkiaan kolmepäiväisissä mestaruuskilpailuissa kertyy yli 700 suoritusta. Kilpailijoitakin oli mestaruusjahtiin ilmoittautunut yli 280 reserviläistä. Naisia osallistujista on 15.

Tyrri isännöi kisoja myös ensi vuonna. Laari on laskenut, että tämän jälkeen järjestäjän vuoro lankeaa Kymenlaaksoon noin vuosikymmenen päästä.

– Näin laajoja kisoja pystytään järjestämään ehkä viidessä paikassa Suomessa. Eli noin 10 vuoden päästä tämä rasti lankeaa meille uusiksi, Laari toteaa.

Samaa porukkaa

– Tuota seiskaa ei olisi tarvinnut tulla. Ei mennyt nyt ihan nappiin,  25 metrin pistoolin kolmanteen erään H50-sarjassa osallistunut reservin tykkimies Pekka Nenonen harmitteli.

Suonenjoen reserviläisiä edustava Nenonen ei ehkä ollut omaan suoritukseensa täysin tyytyväinen, mutta järjestelyistä hän ei löytänyt moitittavaa.

– Olosuhteet ovat olleet hyvät. Radat ovat olleet kunnossa, kontrastit tauluilla sään ansiosta kohdillaan ja muutenkaan ei ole ollut valittamista.

Vuodesta 1994 ammuntaa aktiivisesti harrastanut Nenonen on nyt kolmansissa mestaruuskisoissaan. Ensimmäiset yhteiset mestaruuskisat eivät Nenosen mukaan ole juurikaan muuttaneet asioita.

– Ei ole tullut isoja muutoksia, samaa porukkaa ja tuttuja naamojahan täällä on paljon.

Lauantain 25 metrin pistoolista Nenoselle jäi lopulta käteen 11. sija. Sunnuntaina on edessä tärkeä hetki, kun Nenonen muiden savolaisten kanssa puolustaa pika-ammunnan joukkuemestaruutta.

– Tarkoitus on, että mestaruus ei lähde Savosta mihinkään, Nenonen naurahtaa.


Reservin ampumamestaruuskisojen tulokset löytyvät täältä.Jaa tämä sivu