Hyvä kisavuosi edessä

Tuomas Kaarkoski
jotos
Jotokset ovat aina kisavuoden kohokohtia. Edellinen syysjotos käytiin Tahkon hienoissa maisemissa.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Päälle parikymmentä eri kilpailua, joihin odotetaan kahdesta kolmeen tuhanteen eri osallistujaa. Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtajan Risto Tarkiaisen mukaan vuoden 2015 kilpailukalenteri näytttää perinteiseltä, mutta hyvältä.

– Monipuolinen kattaus. Pari kisaa taitaa olla enemmän kuin viime vuonna. Täysin uutena kilpailuna on maaliskuussa Mäntsälässä järjestettävä sotilasmaastohiihtokisa.

Reserviläinen pyysi Tarkiaista poimimaan RESUL:n kisakalenterista viisi osallistumisen arvoista tapahtumaa.

Talvijotos, Virttaa, 6–8. Maaliskuuta

– Virttaalla on erinomaiset maisemat ja järjestäjillä on aiempaa kokemusta jotoksen järjestämisestä. Porin prikaatista tulee varmasti hyvä huoltotuki Porsaanharjun jotokselle.

Palvelusammunnat, Mikkeli 13. Kesäkuuta

– Jos haluaa muistella varusmiesaikojen ammuntoja, tämä on hyvä paikka siihen. Kannattaa muistaa kuitenkin, että kyseessä on myös hyvätasoinen kilpailu.

SRA-ampumamestaruuskilpailut, Hiukkavaara 31.7–2.8.

– Sovellettu reserviläisammunta on monipuolista, koska ampumaan pääsee niin haulikolla, kiväärillä ja pistoolillakin. Uskon kisoissa olevan toistakymmentä mielenkiintoista rastia. Viime vuosina nämä SRA-kisat ovat olleet vahvasti myös nuorten suosiossa.

Reservin ampumamestaruuskisat, Tyrri 14–16. elokuuta

Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet vuosittain liittokohtaiset ampumamestaruuskisat, joiden järjestämisvastuu on ollut Reserviläisurheiluliitolla sekä niillä reserviläis- ja reserviupseeripiireillä, joiden alueilla kisat on kulloinkin järjestetty. Nyt järjestettävät kisat ovat ensimmäiset yhteiset mestaruuskisat. Lisäksi samana viikonloppuna kisataan vakiokiväärin mestaruuksista.

Syysjotos, Mäntsälä 18–20. syyskuuta

– Uskallan jo tässä vaiheessa veikata Mäntsälän jotoksen olevan erilainen, koska teemme yhteistyötä Suomen Ladun kanssa ja rinnakkaisena tapahtumana järjestetään erävaelluksen SM-kilpailut.

 

Katso RESUL:n tämän vuoden kilpailukalenteri kokonaisuudessaan täältä.


Jaa tämä sivu