Hiihtäjä havaittiin harjoitusalueella – ammunnat seis ja hiihtäjälle 400 euroa sakkoja

Maavoimat
harjoitus
Puolustusvoimat muistuttaa, että harjoitusalueilla liikkuminen on luvanvaraista ja vaarallista.
Paavo Airo

Salpausselän syyttäjänvirasto antoi 13.7. julkisrauhan rikkomisesta ratkaisun, jonka johdosta henkilölle määrättiin 400 euron sakot hiihtämisestä Puolustusvoimien harjoitusalueella ammuntojen aikana.

Henkilö oli viime helmikuun lopulla pysäköinyt autonsa Repoveden kansallispuistossa Puolustusvoimien alueen rajalle, Pahkajärven puomille. Hän oli lähtenyt hiihtämään Pahkajärven ampuma-alueelle. Käynnissä olleet ammunnat jouduttiin keskeyttämään, kun henkilön havaittiin liikkuvan alueella.

Maavoimat muistuttaa tiedotteessaan, että ampuma- ja harjoitusalueet ovat tarkoitettu vain kyseiseen käyttöön. Pahkajärven alueella liikkuminen on luvanvaraista ja ehdottoman vaarallista kaikissa olosuhteissa. Alue sisältää räjähtämättömiä ammuksia, ja kovapanosammunnat voivat aiheuttaa hyvinkin vaarallisia tilanteita luvatta alueella liikkuville.

Puolustusvoimat kertoo tehostaneensa valvontaa alueella. Pahkajärvi sijaitsee Vekaranjärven pohjoispuolella, ja harjoitusaluetta käyttää muiden muassa Karjalan prikaati.


Jaa tämä sivu