Hämeenlinna isännöi valtakunnallista paraatia

Puolustusvoimat
paraati mikkeli
Viime vuonna itsenäisyyspäivän paraati järjestettiin Mikkelissä.
Tuomas Kaarkoski

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Hämeenlinnassa. Kaikkiaan 6. joulukuuta paraatiin osallistuu noin 550 henkilöä ja 60 ajoneuvoa. Perinteisesti kaikki puolustushaarat ovat edustettuina tapahtumassa.

– Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati on edellisen kerran järjestetty Hämeenlinnassa vuonna 2007 ja olemmekin erittäin iloisia, että tämä arvokas itsenäisyyspäivän perinne on haluttu jälleen kerran järjestää kaupungissamme, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala toteaa virallisessa paraatitervehdyksessään.

Tämän vuoden erikoisuutena ohimarssiin osallistuu sotahistoriallisena lisänä Panssarikillan osastossa panssarijääkäriryhmä sekä kaksi museopanssarivaunua.

Itsenäisyyspäivän paraatin vastaanottaa Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Paraatijoukkoja Hämeenlinnassa komentaa puolestaan prikaatikenraali Pekka Toveri.

Paraatin yhteydessä järjestetään myös erilaisia toiminta- ja kalustonäytöksiä, joiden tarkemmat tiedot löytyvät Puolustusvoimien sivuilta.

Ensi vuonna valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati järjestetään Jyväskylässä.


Jaa tämä sivu