Haglundilta kirjallinen kysymys MPK:n rahoituksesta

Kari Långsjö
haglund
Tuomas Kaarkoski

Kansanedustaja ja edellisen hallituksen puolustusministeri Carl Haglund (r.) on tehnyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) valtionavustukseen kohdistuvista supistuksista. MPK:n kehysehdotus vuosille 2017–2020 on vuositasolla noin 400 000 euroa pienempi kuin viime vuonna. MPK on jo aiemmin ilmoittanut supistavansa koulutustarjontaa ja lomauttavansa henkilöstöä, jos leikkaukset toteutuvat.

– Esitetyt supistukset vähentäisivät MPK:n maakunnallista läsnäoloa sekä käynnissä olevia koulutuksen kehittämishankkeita jouduttaisiin peruuttamaan. Supistuksilla olisi merkittäviä vaikutuksia myös valtakunnalliseen maanpuolustushenkeen, Haglund toteaa kirjallisessa kysymyksessään.

Myös MPK:n puheenjohtaja Tapio Peltomäki ihmettelee MPK:n nykyisten avustuskäytännön hankaluuksia. Esimerkiksi tieto MPK:n tämän vuoden avustusmääristä selvisi vasta viime vuoden joulukuussa. Myöhäinen ajankohta hankaloittaa merkittävästi seuraavan vuoden suunnittelua.

–  Näin yritystaustaisena ihmisenä mietityttää, miten yhdistys voisi suunnitella ja kehittää yhteiskunnalle arvokasta toimintaansa ilman vakaata toimintapohjaa, Peltomäki sanoo

MPK koulutti viime vuonna noin 50 000 kansalaista yhteensä noin 1 900 kurssilla. Koulutuksesta 70 prosenttia oli sotilaallista ja loput 30 prosenttia kaikille kansalaisille suunnattua varautumis- ja turvallisuuskoulutusta.


Jaa tämä sivu