Entistä rankempi Etelä-Karjalan Sotilasmarssi

Jyri Petsola
Marssi
Maastomarssilla suoritetaan erilaisia tehtäviä ja täytyy suunnistaa. Pimeys tuo oman haasteensa. Reitti on linnuntietä 50 kilometriä, mutta todellisuudessa matkaa kertyy helposti enemmän.
Paavo Airo Helsinki

Huhtikuun 29.–30. päivänä järjestettävä Etelä-Karjalan Sotilasmarssi on tänä vuonna entistä rankempi, kun sen pituutta on kasvatettu viime vuodesta seitsemällä kilometrillä. Nyt matkaa on 50 kilometriä. Ilmoittautumisia on tullut jo nyt hyvä määrä, eikä maastomarssille enää mahdu enempää partioita. Maantiesarjaan sen sijaan mahtuu vielä hyvin, sillä sen osallistujamäärää ei rajoiteta.

– Maastosarjaan otamme 18 partiota, mikä on kolme enemmän kuin viime vuonna. Kasvatamme vuosittain maltillisesti partioiden määrää, muuten järjestäjän resurssit tulevat vastaan, Lauritsalan Reserviläisten puheenjohtaja Tuomas Perkkiö kertoo.

Maastosarja tuli Perkkiön mukaan ennätysajassa täyteen ilmoittautumisista, jo ennen vuodenvaihdetta. Muutamia partioita on myös varasijoilla.

– Maantiesarjassa emme rajoita osallistujamäärää, koska siinä ei ole rasteja ja järjestäminen on helpompaa.

Viime vuonna Etelä-Karjalan sotilasmarssille osallistui noin 90 kilpailijaa, ja tänä vuonna Perkkiö arvelee päästävän yli sataan osallistujaan.

Sotilassarjassa raskaampi varustus

Maantiesarjassa on yleinen ja sotilassarja. Molemmissa kannetaan repussa vähintään kymmenen kilon taakka. Partiot ovat 1–4 hengen kokoisia. Sotilassarjassa varustuksena on varsikengät ja maastopuku, mikä tekee siitä rankemman. Yleisessä sarjassa 50 kilometrin marssin voi suorittaa vaikka tuulipuvussa ja lenkkitossuissa.

Maantiemarssille voi osallistua kuka tahansa, mutta se kysyy kovaa kuntoa.

– Vaikka matka on pitkä, niin kyllä jätkät siellä hölkkäävät. On oltava hyvässä kunnossa, että pärjää, Perkkiö sanoo.

Kilpailukeskus on Myllymäen laskettelukeskus Lappeenrannassa. Ilmoittautumisaikaa on maaliskuun loppuun. Ilmoittautumiset tehdään osoitteeseen lauritsalanressut@gmail.com, ja lisätietoja saa nettiosoitteesta http://etela-karjalan-sotilasmarssi.webnode.fi/


Jaa tämä sivu