Ennätysmäärä hakijoita erikoisrajajääkärien koulutukseen

Rajavartiolaitos
erikoisrajajaakari
MPK on järjestänyt viime aikoina erikoisrajajääkäreille vapaaehtoista koulutusta reservissä.
Paavo Airo

Rajavartiolaitos kertoo Instagram-tilillään, että erikoisrajajääkäriksi on ennätysmäärä hakijoita. 337 hakijasta kutsuttiin valintakokeeseen 266 henkilöä. He kilpailevat tällä viikolla heinäkuussa alkavan erikoisrajajääkärikurssin paikoista. Kolmipäiväisissä valintakokeissa tehdään fyysisiä ja psykologisia testejä. Fysiikkatesteihin kuuluu muun muassa hiihtoa, uintia, punnertamista ja juoksua.

Erikoisrajajääkärien koulutus tunnetaan yhtenä vaativimmista koulutuksista, joita varusmiehille on tarjolla. He ovat nimensä mukaisesti Rajavartiolaitoksen erikoisjoukkoja, joilta vaaditaan kovaa kuntoa ja psyykkistä kestävyyttä. Rajavartiolaitos vastasi samassa Instagram-päivityksessä erään seuraajan esittämään kysymykseen, että naishakijoita on ollut todella vähän, eikä yksikään nainen ole toistaiseksi läpäissyt erikoisrajajääkärien koulutusta.


 

Ensimmäiselle erikoisrajajääkärikurssille haettiin vuonna 2006. Aiempi hakijoiden ennätysmäärä on 310 vuodelta 2015. Edellisessä haussa oli 281 hakijaa. Tämän viikon kokeisiin haettiin 6. jolukuuta 2017 mennessä.

Erikoisrajajääkäreitä koulutetaan Imatran Immolassa. Koulutus kestää 347 vuorokautta, ja kaikista kurssin kävijöistä koulutetaan aliupseereja tai reserviupseereja. Kaikille yhteisen monipuolisen koulutuksen lisäksi erikoisrajajääkäri saa syventyvän koulutuksen pioneeri-, lääkintä-, viesti- tai tukiasekurssilla. Koulutuksen käyneen reservin luutnantti Juho Ohtosen kokemuksia kurssilta voi lukea tästä artikkelista.


Jaa tämä sivu