Alma-tutkimus: Joka neljäs suomalainen uskoo, että Suomeen hyökätään

Puolustusvoimat
talviampuja
Suomalaisia varusmiehiä harjoittelemassa maan puolustamista. Tuoreen kyselyn perusteella neljäsosa suomalaisista uskoo Suomeen hyökättävän joko lähivuosina tai yli 10 vuoden päästä.
Paavo Airo Helsinki

Alma julkisti torstaina tutkimuksen, jonka mukaan joka neljäs suomalainen uskoo Suomeen kohdistuvan sotilaallisen hyökkäyksen jossain vaiheessa. Yhdeksän prosenttia uskoo sen tapahtuvan 10 vuoden sisällä, 14 prosenttia uskoo sen tapahtuvan yli 10 vuoden päästä. Hyökkäykseen uskovia on siis yhteensä 23 prosenttia. Tuloksissa ei ole erikseen eritelty, keiden vastaajat uskovan Suomeen hyökkäävän.

44 prosenttia vastaajista ei pidä hyökkäystä todennäköisenä ja 24 prosenttia ei usko lainkaan Suomeen kohdistuvan hyökkäystä. 10 prosenttia ei osaa sanoa tai ottaa kantaa. 

Alma-tutkimukseen osallistui useita Alma-median isoja lehtiä kuten Aamulehti. Tutkimus teetettiin Tietoykkösellä marraskuussa 2016. Haastatteluja tehtiin yhteensä 3 600, joista 300 per vaalipiiri. Otantamenetelmänä oli satunnaisotannan ja kiintiöpoiminnan yhdistelmä. 

Reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt julkaisivat viime viikolla tulokset omasta kyselystään, jolla selvitettiin muun muassa jäsenistön turvallisuuteen liittyviä huolia. Sen tuloksiin voit tutustua tämän linkin kautta.


Jaa tämä sivu